טונה סטיקס

המתכון הבא הוא מתכון פטנט שיכול לזכות בחיבה רבה בארוחת ילדים פשוטה – ערימה של מקלות טונה עם רוטב לטבילה בצד, גם קטשופ יעבוד מעולה 🙂

ואם תרצו, זו מנה שיכולה בקלות גם ללוות ארוחה יפנית עם טעמים עדינים ואסתטיקת בישול מזרח אסיאתית.
פה ערבבנו את הטונה עם טעמים יפניים כמו שמן שומשום וואסבי אבל אתם בבית יכולים לקחת את זה לכל כיוון אחר או פשוט להשאיר את סלט הטונה שלנו כמו שהוא כי בתכל'ס הוא מושלם כמו שהוא.


רמת קושי: קל


מה צריך?

לכ-30 מקלות:
8 -10 פרוסות לחם קאסטן קטן בעובי 2 ס"מ-מהבייקרי שלנו
1 קופסא סלט טונה מהמעדנייה שלנו
1/2 צרור בצל ירוק
6 טיפות שמן שומשום
1 כפית וואסבי

חצי כפית טוגראשי
3 כפות שומשום שחור
חלבון מביצה אחת
קורט מלח
2 כוסות שומשום לבן
2 יח' ליים (זסט ופילטים)
עלי מיקרו אמרנטוס
שמן קנולה לטיגון עמוק

רוטב וינגרט בוטנים מהמעדנייה שלנו


אופן ההכנה

פורסים את לחם הקאסטן לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומתחילים להכין את סלט הטונה:

מרוקנים סלט טונה ממוצרי המעדנייה שלנו לתוך קערת ערבוב
מוסיפים חופן נדיב של בצל ירוק
6 טיפות של שמן שומשום
3 כפות של שומשום שחור
כפית של משחת וואסבי וחצי כפית של טוגראשי

מתחילים לטגן

מחממים שמן בווק או בסיר עמוק
מורחים כל פרוסת לחם בכף נדיבה של סלט הטונה
טובלים כל פרוסה בחלבון של ביצה שטרפנו עם קורט מלח
טובלים כל פרוסה בשומשום לבן
פורסים כל פרוסה ל 4 מקלות
מטגנים בשמן עמוק חם כ-180 מעלות כדקה עד לקבלת צבע זהוב עמוק ומוציאים לרשת או לנייר סופג.

מסיימים ומגישים

מניחים בעדינות 3 נק' של וואסבי על מקלות הטונה
כמה קוביות של ליים טרי
עלי אמרנטוס או כל עלה אחר שמתחשק
מגרדים זסט ליים ומגישים
ניתן להגיש לצד ליים סחוט או עם רוטב בוטנים אסייאתי שלנו

בתיאבון

לשמור לך את מועד המשלוח?

שמנו לב שלא נעשתה פעילות באתר בדקות האחרונות. כדי שנוכל לשמור לך את טווחי השעות שבחרת יש לאשר המשך הזמנה