
במתכון שלפניכם השתמשתי בחצי מכמות המלח והסוכר- אתם יכולים לשחק עם הכמות בהתאם לטעמכם האישי כמובן.
לפני שנתחיל, טיפ קטן ממני- ככל שזמן הכבישה קצר יותר כך אפשר להשתמש ביותר מלח ואף להגיע לגרסאות שלא מכילות סוכר כלל.
אני פחות אוהב להשתמש בשמיר ומעדיף לשמור את המנה נקייה מכל תיבול וכך הגרבדלקס משמש אותי למנות שונות.
את התיבול אני עושה "במקום" ובהתאם למנה אותה אני מרכיב – משאיר את זה לשיקולכם.
רמת קושי: קל
מרכיבים:
נתח סלמון טרי ללא עור
1 קילו מלח
1 קילו סוכר
אופן הכנה:
מערבבים קילו סוכר וקילו מלח בקערה
שופכים חצי מהכמות בתבנית עם שוליים גבוהים
מניחים את הדג על התערובת בתבנית, מעליו שופכים את יתרת התערובת ומהדקים היטב על הדג.
מניילנים את התבנית ומניחים במקרר ל 8 עד 48 שעות בהתאם לתוצאה הרצויה.
לאחר הכבישה שוטפים את הדג היטב תחת הברז ופורסים לפרוסות דקות.
את המנה הזו אפשר לשלב עם כל מתכון שמרגיש לכם מתאים, או כמנה בפני עצמה.