
כשהיינו ילדים, אחת המנות שאהבתי במיוחד לאכול אצל סבתי הייתה מקרוני עם טונה.
כן כן, ספגטי עם רוטב אדום חריף וטונה מקופסת שימורים.
אכלנו את זה תמיד לצד שניצל מטוגן ובעיני זו הייתה ארוחת צהרים שרק מחכים לה כל השבוע.
עם השנים הבנתי, שסבתי שהגיעה מטריפולי, הושפעה רבות מהמטבח האיטלקי בו הטונה נמצאת בשימוש נרחב.
הטונה, בשילוב פירורי הלחם המטוגנים שסבתי הוסיפה היוו תחליף מסורתי לפרמז'ן בבית שאוכל כשר ולא צורך גבינות.
באיטליה פירורי לחם על פסטה נחשבים לתחליף של עניים – תחליף מעולה בעיניי שנותן פריכות רבה, בוסט של טעמים והופך את המנה למקורית ובו בזמן לפשוטה מאוד.
פסטה של דייגים היא מנה בהשפעת הילדות שלי ובעיקר של הילדים העניים בדרום איטליה ובלוב.
מה צריך?
לכ- 5-6 סועדים:
500 גרם פסטה ספגטי
1 טפנד זיתים מהמעדנייה שלנו
1 חבילת קרוטונים של ארקפה
1 פחית אנשובי
1 פחית מקרל מעושן
3 כפות צלפים
פלפל ירוק חריף
3 שיני שום
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
100 גרם חמאה
חופן רוזמרין
חופן טימין
חופן מרווה
חופן זעתר
חופן פלפל לבן
אופן ההכנה
מבשלים 500 גרם פסטה לפי הוראות היצרן.

מכינים פירורי לחם מתובלים
ממיסים במחבת 100 גרם חמאה.
מועכים חבילת קרוטונים של ארקפה ומוסיפים פנימה.
מוסיפים עשבי תיבול קצוצים: רוזמרין, טימין, מרווה, זעתר ופלפל לבן, מערבבים היטב ומורידים מהאש.


מכינים את הרוטב
במחבת רחבה מניחים שמן זית, צנצנת פחות כף של טפנד זיתים, מעט שמן זית, שום פרוס, 10 פילטים של אנשובי, 4 פילטים גדולים של מקרל מעושן, פלפל ירוק חריף ו-3 כפות צלפים קטנים.
מחזירים את המחבת אל האש, מטגנים את התערובת כדקה תוך כדי מעיכה חלקית של הדגים.
מוסיפים כחצי כוס מים חמים ומערבבים.
מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קצוצים ומוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.
מפזרים מעל את פירורי הלחם המתובלים שהכנו, בתוספת כמה כפיות של טפנד זיתים מלמעלה ומגישים.

