
כדי להגיע לתוצאה טובה בהכנת עוף צלוי מומלץ להכין תמלחת – brine.
התמלחת עוזרת לקבל איזון של טעמים והמלחה של החלק הפנימי של הבשר ומתאימה כשמכינים נתחים גדולים.
אז איך עושים את זה? תעקבו שלב אחרי שלב ותהנו מעוף עסיסי והכי טעים שיש.
רמת קושי – קל
מה צריך?
לבריין:
1 ליטר מים קרים
35 גרם מלח
2-4 נתחי חזה עוף
לתיבול:
שמן זית
פפריקה בשמן
זרעי כוסברה
רוטב צ'יפוטלה
איך מכינים?
מערבבים 1 ליטר מים עם 35 גרם של מלח לקבלת תמלחת של 3% מלח.
משרים את נתחי העוף בתמלחת לכ- 6 עד 12 שעות.
12 שעות לפני הצלייה ממיסים את המלח במעט מים רותחים, מוסיפים ליטר מים ומערבבים היטב.
מכניסים את העוף לקופסא או לקערה בה שמנו את התימלחת, מכסים ומעבירים ל 12 שעות במקרר.
לאחר 12 שעות מוציאים את העוף מן המים ומעבירים למרינדה לשעה.
למרינדה- בקערה, מערבבים שמן זית, זרעי כוסברה כתושים מעט, פפריקה בשמן ומעט רוטב צ'יפוטלה.
לאחר שעה במרינדה, ניגשים למלאכת הצלייה, אני אוהב להתחיל את התהליך על מחבת במעט שמן זית כ-6 דקות על צד אחד כדי לתת צריבה טובה ויפה ואז להפוך ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-8-10 דקות נוספות לסיום הבישול עם חום היקפי.
מוציאים מהתנור ומניחים לחמש דקות לפחות לפני שחותכים.
שימו לב- ניתן לשחק עם טעמי המרינדה בהתאם לטעמכם ולשימוש הסופי במנה בה אתם רוצים לשלב את חזה העוף.
זהו, שיהיה בתאבון