
אחת החוזקות הגדולות שלנו בארקפה היא מגוון הכריכים האדיר והטעים, בין אם הם מוגשים בלחמניות חלב, לחמניות בריאות, פוקאצ'ה או בלחם מחמצת, בכריכים יש משהו מנחם ומגרה ויחד עם זאת מאוד אסתטי וויזואלי.
במתכון הבא נדגים עבודה נכונה עם בצק הפוקאצ'ה שלנו וברגע שהעיקרון יהיה ברור תוכלו לקחת את זה לאיזה כיוון שתרצו.
במעדנייה אצלנו תוכלו למצוא את כל מה שצריך כדי להצליח-ממרח סלסה ורדה- ממרח איטלקי מסורתי על בסיס עשבי תיבול, לחם, חלמונים שלמים וצלפים ובצל מוחמץ – שתי התוספות האלו ישדרגו לכם כל כריך שתחשבו עליו.
רמת קושי – בינוני
מה צריך?
3 יח' בצק לפוקאצ'ה של ארקפה Take&Bake
1 צנצנת סלסה ורדה מהמעדנייה שלנו
בצל מוחמץ – ניתן לקנות מוכן או להתפנק במתכון שהשף שלנו השאיר לכם כאן
קמח דורום
שמן זית
200 גרם עגבניות שרי
2 שיני שום
450 גרם רוסטביף
1 חבילת חסה לליק
איך מכינים?
מכינים פוקא'צה ביתית מהבצק שלנו:
מתחילים בהפשרת הבצק – משמנים קופסא או תבנית בשמן זית ומניחים עליה. את כדורי הבצק הקפואים.
מניחים להפשרה כשעתיים עד להפשרה מוחלטת.
מחממים תנור לחום הגבוה ביותר.
מניחים בתנור אבן שמוט או משטח ברזל יעודי ללחם.
מניחים את כדור הבצק על משטח מקומח בקמח דורום.
בעזרת האצבעות פותחים את הכדור לקוטר של כ 20 ס"מ.
מורחים שמן זית על פני השטח וסוגרים לחצי עיגול ע"י הנחת חצי אחד על השני.
חוזרים על התהליך עם שני הבצקים הנותרים.


מכניסים לאפייה על גבי אבן שמוט או משטח הברזל החם שנמצא בתנור.
זמן האפייה המשוער כ-8 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
מוציאים מהתנור ומורחים בשמן זית בעזרת מברשת עדינה.
מורחים ממרח סלסה ורדה, מניחים את הרוסטביף, מוסיפים עגבניות שרי פרוסות. ומעורבבות עם מעט שמן זית ושום פרוס דק, בצל מוחמץ וחסה לליק.
סגרתם פינה,
בתיאבון

