סלט ירושלמי

הסלט הירושלמי הוא מתכון של סלט פשוט, מרשים ומקורי והוא מוכן בפחות מ 10 דקות של עבודה. שווה קריאה ועוד יותר- הכנה.

הרבה מתכונים מקוריים וטעימים התחילו את דרכם כאילוץ של מטבח כפרי ועני.
המתכון הזה הוא בהשראת המטבח של טוסקנה, משם מגיע סלט הפנצנלה המפורסם שעושה שימוש גם בלחם ישן- העיקר לא לזרוק אוכל!
ערבוב של חומרי גלם פשוטים ורעננים, זרעי שומר שמקפיצים את הטעם
ריבועי חלומי מטוגנים על המקום, חתיכות בייגל ירושלמי של ארקפה והוינגרט חרדל ודבש שלנו הם מה שהופך את  הסלט הזה לארוחה כל כך טעימה עם זיכרונות שמשלבים את ירושלים וטוסקנה. 

רמת קושי: קל


מה צריך?

לכ-6-8 סועדים:

1 בקבוק רוטב ויניגרט חרדל ודבש מהמעדנייה שלנו
1 בייגל ירושלמי מהבייקרי שלנו
1 כפית חמאה
2 כפות זרעי שומר קלויים
2 לבבות אנדיב סגול
2 יח' שומר
2 יח' קולורבי
חופן זעתר טרי
1 חבילה / 200 גבינת חלומי מטוגנת
ענבים ירוקים פרוסים
מעט דבש
מעט טימין


איך מכינים?

קולים זרעי שומר במחבת עד שצבעם מעט משתנה ומתקבל ריח חזק.
מוסיפים כפית חמאה ומורידים מהאש.
באותה המחבת צולים את גבינת החלומי- חותכים את הגבינה לריבועים, מטגנים במעט שמן זית ומורידים מהאש. מוסיפים דבש ומעט טימין.
בקערת הגשה מניחים עלי אנדיב, שומר פרוס דק, קולורבי פרוס עבה, זעתר טרי וענבים ירוקים פרוסים.
בוצעים בייגל ירושלמי של ארקפה לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה.
שופכים לקערה רוטב וינגרט חרדל ודבש ומערבבים בעדינות.
מוסיפים מלמעלה את החלומי המטוגן ואת זרעי השומר הקלויים ומגישים.


הכי קל וטעים,
בתיאבון

לשמור לך את מועד המשלוח?

שמנו לב שלא נעשתה פעילות באתר בדקות האחרונות. כדי שנוכל לשמור לך את טווחי השעות שבחרת יש לאשר המשך הזמנה